צמחי מרפא לתת פעילות בלוטת התריס

כוחם של צמחי מרפא: לטיפול אלטרנטיבי בתת פעילות בלוטת התריס

כי הבריאות שלכם חשובה לנו מאוד, וכי ישנם צמחים שונים ורבים המתאימים לטיפול במצבים שונים, אנו רואים לנכון להבהיר מיד בראש הדברים, כי צמחי מרפא ובכלל כל תרופות טבעיות אחרות, וההרכב שלהם יכול להשתנות ממטופל למטופל, במיוחד אם המטופלים נוטלים תרופות מסוימות, או סובלים מאלרגיה.
אנחנו מזמינים אתכם להתייעץ עם מטפל מוסמך כדי לפתח עבורכם תוכנית טיפול מקיפה העונה על הצרכים הייחודיים שלכם. אנא וודאו כי בחרתם במטפל המתאים עבורכם.

להלן כמה נקודות מפתח שהמאמר צמחי מרפא: לטיפול אלטרנטיבי בתת פעילות בלוטת התריס
מכסה:

  • בלוטת התריס, תסמינים וגורמים נפוצים להיפותירואידיזם
  • טיפולים רפואיים אלטרנטיביים, כולל דיקור, ושימוש בצמחי מרפא לטיפול בתת פעילות בלוטת התריס.
  • דוגמאות לצמחי מרפא נפוצים לטיפול בתת פעילות של בלוטת התריס.
  • כיצד צמחי מרפא אלו עשויים להשפיע על תפקוד בלוטת התריס ורמות ההורמונים.
  • המלצות לאנשים השוקלים להשתמש בצמחי מרפא לטיפול בתת פעילות בלוטת התריס.

למען נגישה לקוראים ברמות שונות של היכרות עם הנושא, המאמר מספק סקירה כללית של המחלה, כולל הסימפטומים, הגורמים והאבחנה שלה. אך המאמר ברובו, מוקדש לאפשרויות הטיפול השונות הזמינות בתת פעילות בלוטת התריס באמצעות צמחי מרפא.

תוכן עניינים

תת פעילות בלוטת התריס: גורמים, תסמינים וטיפולים אלטרנטיביים

תת פעילות בלוטת התריס הוא מצב שכיח המשפיע על מיליוני אנשים ברחבי העולם. ההפרעה מתרחשת כאשר בלוטת התריס אינה מייצרת את הכמות המינימלית הנדרשת של ההורמונים החיוניים לתפקוד תקין של הגוף. תת פעילות של בלוטת התריס יוצרת חוסר איזון בגוף ויכולה לגרום למגוון של תסמינים.

תסמינים של תת פעילות בלוטת התריס

התסמינים של תת פעילות בלוטת התריס יכולים להשתנות בהתאם לחומרת המצב. כמה תסמינים נפוצים כוללים:

עייפות: תחושת עייפות עד חולשה טוטאלית, גם לאחר שינה מספקת.
עלייה במשקל: קושי לרדת במשקל, או עלייה בלתי מוסברת במשקל.
אי סבילות לקור: בזמן שאחרים סביבכם מרגישים בנוח וחמים, אתם מרגישים קור כל הזמן.
דיכאון: אתם מרגישים עצובים ללא סיבה נראית לעין.
עור יבש: עור יבש ומגרד, במיוחד על הפנים, הידיים והרגליים.
נשירת שיער: שיער דליל או נשירת שיער, במיוחד בקרקפת ובגבות.
עצירות: קושי במתן צואה או יציאות נדירות.
בין השאר, התסמינים כוללים ירידה בחשק המיני, חוסר ריכוז, עצבנות יתר ובלבול מתמשך.

תסמינים של תת פעילות בלוטת התריס
תסמינים של תת פעילות בלוטת התריס

גורמים להיפותירואידיזם

בלוטת התריס ממוקמת בצוואר ומייצרת הורמונים המווסתים את חילוף החומרים, קצב הלב וטמפרטורת הגוף. ישנם מספר גורמים להיפותירואידיזם, כמו דלקת לאחר לידה, גורמי תורשה וסטרס, כולל:

מחלה אוטואימונית: הסיבה השכיחה ביותר להיפותירואידיזם היא הפרעה אוטואימונית הנקראת
Hashimoto's thyroiditis. מצב זה מתרחש כאשר מערכת החיסון תוקפת את בלוטת התריס, וגורמת לדלקת ולנזק.
טיפול בקרינה: טיפול בקרינה לראש או לצוואר עלול לפגוע בבלוטת התריס, ולהוביל להיפותירואידיזם.
ניתוח בלוטת התריס: אם בלוטת התריס מוסרת בניתוח, באופן חלקי או מלא, תת פעילות של בלוטת התריס עלולה להתרחש.
תרופות: תרופות מסוימות, כגון ליתיום ואמיודרון, עלולות להפריע לייצור הורמון בלוטת התריס ולגרום להיפותירואידיזם.
מחסור ביוד: יוד הוא חומר תזונה חיוני הדרוש לייצור הורמון בלוטת התריס. מחסור ביוד עלול להוביל להיפותירואידיזם.

טיפולים אלטרנטיביים בהיפותירואידיזם

בעוד שטיפול קונבנציונלי כולל בדרך כלל טיפול הורמונלי חלופי, הרבה אנשים מעדיפים להשתמש בצמחי מרפא ותרופות טבעיות אחרות כדי לנהל חיים נורמרליים ולהתגבר על הסימפטומים שלהם.

יש להזכיר, שישנם מספר טיפולים אלטרנטיביים אחרים שניתן להשתמש בהם כדי לנהל חיים נורמטיביים ולהנמיך את השפעת תת פעילות בלוטת התריס, כמו:

  • דיקור: דיקור הוא סוג של רפואה סינית מסורתית הכוללת החדרת מחטים לנקודות ספציפיות בגוף. זה הוכח כמשפר את תפקוד בלוטת התריס ומפחית תסמינים של תת פעילות בלוטת התריס.
  • טיפולי גוף-נפש: טיפולי גוף-נפש, כגון טיפולי רייקי המסייעים בהפחתת מתח ובשיפור הרווחה הכללית בארבעת הרבדים– הרובד הפיזי, הרגשי, המנטאלי והרוחני. טיפולי גוף-נפש משפרים את תפקוד בלוטת התריס ומפחיתים תסמינים רבים.
  • תזונה: תזונה בריאה ומאוזנת חיונית לבריאות הכללית ויכולה לסייע בניהול תת פעילות בלוטת התריס. מזונות העשירים ביוד, כגון אצות, ביצים ודגים, יכולים לסייע בתמיכה בתפקוד בלוטת התריס. מזונות המכילים גויטרוגנים, כגון ברוקולי וקייל, יש לאכול במתינות מכיוון שהם יכולים להפריע לייצור הורמון בלוטת התריס.
  • תוספי מזון: תוספי מזון, כגון סלניום, אבץ וויטמין D, יכולים לסייע בתמיכה בתפקוד בלוטת התריס. חשוב להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות לפני נטילת תוספים כלשהם, מכיוון שהם יכולים ליצור אינטראקציה עם תרופות ויש להם תופעות לוואי אפשריות.
  • פעילות גופנית: פעילות גופנית סדירה יכולה לעזור להגביר את חילוף החומרים ולשפר את רמות האנרגיה. זה גם יכול לעזור בניהול מתח, שהוא חשוב לבריאות הכללית.

צמחי מרפא

חשוב לציין שלצמחים יכולות להיות תופעות לוואי, ולכן יש להתייעץ עם המטפל שלכם.

ישנם מספר רב של צמחי מרפא המשמשים לתמיכה בתפקוד בלוטת התריס ולניהול סימפטומים של תת פעילות בלוטת התריס.
אנחנו נתמקד במכובדים מביניהם, כולל אשווגנדה, פוקוס שלפוחית השתן, גוגגול, שוש קירח – ליקריץ, קולאוס, שורש הג'ינסנג, סנטלה – גוטו קולה.

הטבלה הנ"ל, מהווה כאמצעי סיכום ברור, אינפורמטיבי ונגיש עבורכם. בהמשך, אנחנו נביא סקירה רחבה של כל צמח מרפא המוזכר בטבלה, כל אחד לחוד:

חשוב לציין שלצמחים יכולות להיות תופעות לוואי, ולכן יש להתייעץ עם המטפל שלכם.

ישנם מספר רב של צמחי מרפא המשמשים לתמיכה בתפקוד בלוטת התריס ולניהול סימפטומים של תת פעילות בלוטת התריס.

אנחנו נתמקד במכובדים מביניהם, כולל אשווגנדה, פוקוס שלפוחית ​​השתן, גוגגול, שוש קירח – ליקריץ, קולאוס, שורש הג'ינסנג, סנטלה – גוטו קולה.  

הטבלה הנ"ל, מהווה כאמצעי סיכום ברור, אינפורמטיבי ונגיש עבורכם. בהמשך, אנחנו נביא סקירה רחבה של כל צמח מרפא המוזכר בטבלה, כל אחד לחוד:

צמחי מרפאיתרונות הצמח
אשווגנדה
Ashwagandha
או הידועה גם בשם
Withania somnifera
שיפור תפקוד בלוטת התריס.
יכולת להעלות את רמת האנרגיה והחיוניות.
משפר את מצב הרוח, מפחית מתח ודלקת, כולל הפחתת עייפות ובלימת העלייה במשקל.
טיפול יעיל בנדודי שינה.
פוקוס שלפוחית השתן
Fucus vesiculosus
עשיר ביוד, תומך בתפקוד בלוטת התריס.
מסייע בהורדת מתח חמצוני.
גוגגול
Guggul
מפחית דלקת, תומך בתפקוד בלוטת התריס.
מסייע בוויסות חילוף החומרים, לטיפול בהשמנת יתר, דלקות פרקים, כמו כן שימש לניהול רמות הכולסטרול והסוכר בדם.
שוש קירח – ליקריץ
Glycyrrhiza glabra
תומך בבלוטות יותרת הכליה, מפחית דלקות, משפר את תפקוד מערכת החיסון.
קולאוס
Coleus
מגביר את ייצור AMP מחזורי, תומך בתפקוד בלוטת התריס, מפחית משקל גוף.
שורש הג'ינסנג
Panax ginseng
מחזק את מערכת העצבים, ובכך מעלה את רמות האנרגיה וחיוניות בגוף.
סנטלה – גוטו קולה
Centella asiatica
מחדש את הפעילות המטבולית של הגוף. מגביר את הפעילות העצבית והמוחית. מגביר את הפרשות בכבד ובמערכת העיכול.

תת פעילות בלוטת התריס היא מצב רפואי חמור הדורש אבחון וטיפול נאותים על ידי איש מקצוע בתחום הבריאות. אם אתם חושדים שאתם סובלים מתת פעילות בלוטת התריס, חשוב לבחור מטפל כדי לקבוע את הסיבה הבסיסית ולפתח תוכנית טיפול מתאימה. להלן הרחבה אודות כל צמח:

אשווגנדה

אשווגנדה (Withania somnifera) הוא צמח מרפא אדפטוגני שנמצא בשימוש ברפואה האיורוודית (שיטת טיפול פסאודו-מדעית של הרפואה ההוליסטית שמקורה בהודו) כבר אלפי שנים. האשווגנדה שזכה גם לכינוי "הג’ינסנג ההודי" תומך בבלוטת התריס על ידי הפחתת מתח ודלקת, מה שיכול להועיל לאנשים עם תת פעילות של בלוטת התריס.
מספר מחקרים הראו שתוספי אשווגנדה יכולים להגביר את רמות הורמוני בלוטת התריס, ועשויים לסייע בהפגת מתח וחרדה.
במחקר עם 58 משתתפים, אלו שנטלו תמצית אשווגנדה, במשך 8 שבועות, הפחיתו משמעותית את המתח הנתפס ואת רמות הורמון הסטרס קורטיזול, בהשוואה לאלה שלקחו רק פלצבו.
כמה מחקרים קליניים אחרים מצאו, כי אשווגנדה מועילה בהפחתת רמות הגלוקוז בדם וטריגליצרידים (סוג השומן הנפוץ ביותר בדם). מחקר אחד השווה את השפעות הורדת הסוכר בדם של אשווגנדה לאלו של תרופות שנקבעו לסוכרת מסוג 2.
הרפואה ההודית האלטרנטיבית משתמשת באשווגנדה לדברים רבים, כולל הפרעות בתפקוד המיני ועקרות. שורשי הצמח ופירות היער משמשים להכנת תה, תמציות וכמוסות.
מחקר אחד משנת 2010 העריך תוסף אשווגנדה ב-75 גברים שחוו אי פוריות. נמצא כי אשווגנדה עזרה לשפר:
– רמות טסטוסטרון.
– ספירת זרע.
– תנועתיות הזרע.
– רמות נוגדי חמצון בזרע.
מחקר משנת 2019 בדק 43 גברים עם עודף משקל שנטלו פלצבו או תמצית אשווגנדה. הוא מצא כי אשווגנדה קשורה לעלייה משמעותית ב-DHEA ובטסטוסטרון. עם זאת, לא היה הבדל עם פלצבו לתסמינים כמו עייפות או הפרעה בתפקוד המיני.
מחקר נוסף משנת 2019 העריך את אשווגנדה ב-60 מבוגרים. עלייה משמעותית בטסטוסטרון בהשוואה לקו הבסיס נצפתה בגברים שקיבלו אשווגנדה. עם זאת, עלייה זו לא הייתה מובהקת סטטיסטית מאלה שקיבלו פלצבו.

פוקוס שלפוחית השתן

הידוע גם בשם Fucus vesiculosus, הוא סוג של אצות ים חומות עשירות ביוד, המינרל החיוני לתפקוד בלוטת התריס. למעשה, מחסור ביוד הוא אחד הגורמים הנפוצים ביותר להיפותירואידיזם ברחבי העולם. תוספי שלפוחית השתן עשויים לעזור להגביר את רמות היוד ולתמוך בתפקוד בלוטת התריס.
פוקוס שלפוחית השתן, הידוע גם בשם עשב סלע, פוקוס אדום, פוקוס צבעוני, סלע סלעים, טאנג שחור, עשיר בויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. תרכובות צמחים מקדמות בריאות אלה, הכוללות פלורוטנינים ופוקוקסנטין, עשויות לסייע בהורדת מתח חמצוני – חוסר איזון בין רמות רדיקלים חופשיים ורמות נוגדי חמצון בגוף.
הצמח עשיר בחומצה אלגית ובפוקואידנים, אשר שתיהן הוכחו כבעלות תכונות מקדמות בריאות.
שיטות רפואיות אלטרנטיביות, השתמשו בו במשך מאות שנים לטיפול במגוון של מצבים, כגון מחסור ביוד, השמנת יתר, כאבי פרקים, הזדקנות העור, בעיות עיכול, דלקת בדרכי השתן והפרעות בתפקוד בלוטת התריס, כולל יתר פעילות בלוטת התריס, תת פעילות של בלוטת התריס והתפתחות זפקת (התנפחות של הצוואר).

גוגגול

מוהל גגול (Guggul), המכונה גם גוגגול, מסטיק גגול, גגולה או גוגוליפיד, מופק מהצמחים בדומה לאופן שבו סירופ מייפל מופק מעצי מייפל. הוא צמח המשמש במשך מאות שנים ברפואה האיורוודית, שיטה טיפולית הוליסטית שמקורה בצמחים, לטיפול במצבים בריאותיים שונים, כולל תת פעילות בלוטת התריס על ידי ויסות חילוף החומרים, לטיפול בהשמנת יתר, דלקות פרקים, כמו כן שימש לניהול רמות הכולסטרול והסוכר בדם. מכיל תערובת של תרכובות צמחיות, כולל שמנים אתריים, ליגנים, פלבנואידים, פחמימות וחומצות אמינו – כל אלה עשויים להיות אחראים להשפעותיו הבריאותיות השונות.
גוגגול זוכה לשבחים על תכונותיו האנטי דלקתיות. מחקר ראשוני מצביע על כך שהוא עשוי לסייע בטיפול במצבים אנטי דלקתיים מסוימים, כגון אקנה, אקזמה, פסוריאזיס ודלקת פרקים.
כמה מהמינים העיקריים כוללים Commiphora wightii, Commiphora gileadensis, Commiphora mukul, Boswellia serrata ו-Boswellia sacra. כל המינים הם חלק ממשפחת ה-Burseraceae, הידועה גם כמשפחת הקטורת.

שוש קירח – ליקריץ

שוש קירח (Licorice Glycyrrhiza glabra) הוא מרכיב צמחי פופולרי ששימש במשך מאות שנים ברפואה האלטרנטיבית. הוא תומך בבלוטות יותרת הכליה, המעורבות בייצור הורמוני בלוטת התריס. בנוסף, שוש עשוי לעזור להפחית דלקת ולשפר את התפקוד החיסוני. ליקריץ הפך גם לממתיק נפוץ להפחתת מתח ועייפות.
מחקר אחד משנת 2011 על עכברים מציע שתמצית ליקוריץ עשויה להפחית מתח.
חוקרים במחקר משנת 2013 על עכברים מצאו שתמצית ליקוריץ יכולה להגביר את ההשפעות נוגדות החרדה של תרופות ולריאן וחרדה.

קולאוס

קולאוס (Coleus forskohlii) הוא צמח המשמש לעתים קרובות ברפואה האלטרנטיבית לטיפול בתת פעילות בלוטת התריס. הוא תומך בתפקוד בלוטת התריס על ידי הגברת הייצור של AMP מחזורי, תרכובת הממלאת תפקיד במטבוליזם האנרגיה התאית. במחקר אחד, משתתפים שנטלו תוספי Coleus במשך שמונה שבועות הראו שיפורים בתפקוד בלוטת התריס, כמו גם ירידה במשקל הגוף וב-BMI.

סנטלה – גוטו קולה

סנטלה (Centella Asiatica) או צמח הידוע גם בשם גוטו קולה (gotu kola), משמש ברפואה האלטרנטיבית כדי לעזור לשפר את תפקוד המוח, מחדש את הפעילות המטבולית של הגוף, וכן נחקרו השפעתויו המיטיבות על ערנות ומצב רוח, בנוסף להשפעתו על וויסות פעילות הורמונאלית.
מחקר בן חודשיים בקרב 28 מבוגרים שקיבלו תמצית גוטו קולה ליום, מצא שאלו הנוטלים את המינון הגבוה ביותר חוו שיפור משמעותי בזיכרון, בערנות בעבודה ובמצב הרוח, בהשוואה לקבוצת ביקורת שלא נטלה את התמצית.
מחקר נוסף שנמשך 3 חודשים בקרב 80 מבוגרים, הוכיח כי תוספת תמצית גוטו קולה ליום, שיפרה משמעותית את הכוח והתפקוד הגופני, בהשוואה לקבוצת פלצבו.
יתרה מכך, מחקר שכלל 33 אנשים עם חרדה, מצא כי תוספת תמצית גוטו קולה ליום במשך חודשיים, סייעה לשפר את תשומת הלב ולהפחתת שיעור החרדה והעייפות הנפשית שלהם, וזאת בהשוואה לעבר לקו הבסיס שלהם.

שורש הג'ינסנג

שורש הג'ינסנג (Panax ginseng) הוא צמח מרפא עתיק המשמש להגברת תפקוד המוח.
נטילת ג'ינסנג הוכחה כמפחיתה את עייפות המוח ומשפרת משמעותית את הביצועים במשימות קשות, כמו בעיות במתמטיקה ושיפור מצב הרוח, תוך סיוע לגוף להתמודד עם שינויים, ומתוך כך למצוא את האיזון החדש והדרוש לביצוע מטלות. לג'ינסנג יש השפעות אנטי-דלקתיות חזקות, שעוזרות להגן על המוח מלחץ חמצוני ולשפר את תפקודו.

לסיכום

תת פעילות בלוטת התריס הוא מצב שכיח שיכול להשפיע באופן משמעותי על איכות החיים. אנשים רבים מעדיפים להשתמש בשיטות טבעיות ואלטרנטיביות כדי לנהל את חייהם. טיפולים אלטרנטיביים, צמחי מרפא, דיקור, תזונה, תוספי מזון, פעילות גופנית וטיפולים בגוף-נפש, יכולים לעזור לתמוך בתפקוד בלוטת התריס ולהפחית תסמינים של תת פעילות בלוטת התריס.

באופן כללי, תת פעילות בלוטת התריס, הוא מצב שניתן לטפל בו ביעילות על ידי טיפולים אלטרנטיביים. על ידי עבודה עם מטפל בתחום הבריאות שיעזור לכם לנקוט בצעדים לתמיכה בתפקוד בלוטת התריס, אתם יכולים לשפר את איכות החיים שלכם ולנהל את הסימפטומים של תת פעילות בלוטת התריס בצורה המתאימה ביותר.

חשוב לציין כי בעוד שצמחי מרפא אלו עשויים להועיל לחלק מהאנשים עם תת פעילות בלוטת התריס, צמחים מסוימים יכולים ליצור אינטראקציה עם תרופות, או להיות בעלי תופעות לוואי אחרות, לכן אין להשתמש בהם בלי להתייעץ עם המטפל שלכם.

אנא דעו, אנחנו כאן כדי לתמוך בכם בכל דרך אפשרית.
אנחנו מאחלים לכם דרך שלמה להחלמה מלאה, לבריאות טובה, לרווחה ולשלווה.

תת פעילות בלוטת התריס הוא מצב בו הלוטה התריסית מפיקה פחות מספיק הורמונים שמסייעים לגוף לתפקד כראוי.

טיפולי הרפואה האלטרנטיביים להיפותירואידיזם כוללים דיקור, תרופות צמחיות, תזונה טבעית וטכניקות התמצאות כמו יוגה והתרגלות נשימה.

ניתן להפחית את הסיכון להיפותירואידיזם על ידי טיפול במחלות אוטואימוניות, תזונה עשירה ביוד, ומניעת טיפול בקרינה או ניתוח של בלוטת התריס.

כן, צמחי המרפא המוזכרים בטבלה יכולים לגרום לתופעות לוואי, ולכן חשוב להתייעץ עם המטפל שלכם לפני השימוש בהם.

תרצו לקבל שיחת ייעוץ ראשונית ללא עלות?
השאירו מספר ומטפל יחזור אליכם בהקדם!